Breakdance

Na 11 jaar intensief gevechtsport gedaan te hebben , heeft Timothy nog aantal andere sporten uitgeprobeerd. In 2003 kwam hij uit bij breakdance. Hoewel 23 jaar relatief laat is om aan deze gevarieerde sport te beginnen heeft hij door veel training en toewijding deze nieuwe passie in stand gehouden. Op dit moment geeft hij les bij Dansschool Friends en Bouke Sport. Daarnaast heeft hij regelmatig optredens en workshops gegeven voor onder andere scholen. gemeenten, entertainmentbureaus, jongerencentra en toneelverenigingen. U kunt ook bij hem terecht voor bedrijfs- en kinderfeesten.

Gevechtschoreograaf

Timothy is geen stuntman, wel heeft hij na 11 jaar ervaring in diverse gevechtsporten zoals Karate, Capoeira, Tai Chi, Wing Chun en zelfs American Football inzicht gekregen hoe gevechten zijn en eruit kunnen zien.

Zijn actieve achtergrond is voor Timothy vaak van nut gebleken in audities en diverse theaterproducties. In enkele amateur theaterproducties heeft Timothy choreografieën gemaakt om deze veilig en realistisch te maken.

Na het concluderen dat de gevechten in (amateur)theater en nederlands televisie meestal niet realistisch overkomen, is hij zijn diensten sinds eind 2008 als gevechtschoreograaf gaan aanbieden.

Hij richt zich over het algemeen niet op stunts en showgevechten(dat uiteraard wel mogelijk is). Voornamelijk richt hij zich op “rauwe” gevechten/acties met het oog op spel, realisme en veiligheid. Voor de acteur/actrice die fysiek tot minder in staat zijn is deze methode zeer geschikt.